The Woodspeen
Restaurace The Woodspeen oceněná michelinskou hvězdou uděluje společnosti MEIKO a jejím myčkám M-iClean reference v oblasti služeb a kvality.
The Woodspeen založená v roce 1827 jako hostinec se jako řeznictví v danou chvíli zdvojnásobila.
Vyhlášená michelinská restaurace a kuchařská škola se zahradou pro pěstování zeleniny pro vlastní potřebu The Woodspeen byla vytvořena Johnem Campbellem a odráží jeho lásku k přírodě, cenově dostupné dobré kuchyni a lásku ke komunitě a vzdělávání.
První dojmy jsou klamné, protože v hostinci z 19.století postaveném z červených cihel se skrývá stylový, komfortní bar nacházející se před moderní jídelnou s výhledem do kuchyně.
Je zde uvolněná atmosféra, umocněná překrásnými výhledy na krajinu hrabství Berkshire a nádherným stropem z latí nad Vámi.
John měl pro svoji vlastní restauraci jasnou vizi se zaměřením na neformální, ale pozorný servis a sezónní pokrmy s použitím vlastních surovin pěstovaných na vlastním pozemku.
John Campbell pracoval v hotelích a restauracích po celém světě a jeho obchodní zkušenosti jsou prvotřídní, The Woodspeen se věnuje v co největší možné míře ochraně životního prostředí a recyklaci.
„Všech, co děláme, je o spotřebě a odpadu a efektivním řízení podniku,“ říká John Campbell.
„Kdyby existovala politika ‘pozitivního uhlíku’ , určitě bych do toho šel! Naše zbytky jídla a kartonu směřují do kompostu, naše efektivita je řízena do největšího detailu a náš obchodní model se zaměřuje na dodržování hesla ‘bez přebytku’.
„A je zde také charitativní aspekt. Komunita je pro nás nejdůležitějším aktivem, odkud pochází většina našich zákazníků.“
V roce 2018 nainstalovala restaurace The Woodspeen několik nejnovějších inovací společnosti MEIKO, včetně tunelového mycího stroje M-iClean H v kuchyni a podstolové myčky M-iClean v baru.
Klíčem k oběma novým strojům je úprava vody reverzní osmózou GiO, která eliminuje potřebu používání změkčovačů vody a zajistí zářivé sklenice bez skvrn a nutnosti ručního leštění. Mycí stroj M-iClean H má také nové energeticky úsporné systémy rekuperace tepla MEIKO, což přináší až 21% úspor ve srovnání s předešlými modely!
Jeho automatický tunel ušetří práci jednoduše proto, že se obsluha může věnovat mytí nádobí místo abych práci musela přerušit, aby zvedala a snižovala tunel. Zvedání obvykle plýtvá časem, protože ho zaměstnanec musí jednou nebo dvakrát zastavit, aby zajistil, že pára uniká nahoru a nikoliv směrem k ní. Při rušné směně, během které se umyje 125 košů, může být úspora času 45 minut i více.
„Důvodem, kvůli kterému se vždy vracím ke společnosti MEIKO je úprava vody reverzní osmózou,“ říká John Campbell.
V myčce MEIKO jsem našel stroj, ze kterého vychází křišťálově čisté nádobí, což představuje pro majitele podniku obrovskou výhodu.
„Reverzní osmóza nám neustále šetří práci a pokud se podíváte na náklady na podnikání, práci, vybavení, materiály, neklesají, mírně stoupají.
„Jako majitel firmy zastávám názor, že je důležité snížit vliv toho, jaký má lidská práce dopad na mytí a leštění sklenic a také na rozbité sklenice. Je to něco jako teorie marginálního zisku*.
„Nová podstolová myčka v baru je velmi dobrá. Zaměstnanci si myslí, že se je schopná vyčistit sama, protože čistí všechno ostatní ....
„Nevypouští páru, a tak neruší provoz za barem. A pokud se obsluha baru může víc zaměřit na bar a zákazníky než na mytí a leštění sklenic, bude samozřejmě pozornější vůči zákazníkům a možná prodá více drinků.
„Co se mi líbí na novém stroji s automatickým tunelem je, že si pomocná síla v kuchyni nestěžuje.
„Máme zase více času. Ze všech podniků, které jsem provozoval, je The Woodspeen nejvíce multifunkční, takže například pomocný personál z kuchyně může zajistit nějakou údržbářskou práci nebo může pomoci sklízet zeleninu. Díky nové myčce nádobí mohu během dne zvýšit efektivitu, což dozajista ušetří peníze.
„Pokud mohou stroje převzít činnosti a tým se tak může věnovat jiným věcem, je jasné že dojde k úspoře práce a v rámci podnikání to přinese obchodní příležitosti.
„Ekonomická dostupnost je nesmírně důležitá, ale mnoho podniků nemá zájem o zvýšení investic; chtějí co nejmenší investice, místo toho, aby se se snažili zjistit, jak se jim to vyplatí.
„Partneři, s nimiž spolupracujeme, jsou velmi důležití, protože vám pomáhají podnikat a pokud si vyberete nesprávného partnera nebo zařízení, ovlivní to vaše podnikání.
„Pokud se snažíte najít marginální zisky - to 1 procento navíc - pokud jsou vaši partneři špatní, bude váš obchodní model špatný.
„Je důležité vybrat si partnery, kteří vám pomohou s podníkáním a společnost MEIKO je součástí našich obchodních vztahů a jsem velmi hrdý na to, že jsou s námi na jedné lodi. Vybavení je výborné, odolné a nevyskytují se závady.“
„Společnost MEIKO se chce jakožto partner zapojit, chce Vás podpořit v podnikání a záleží jí na tom, jak se Vám bude dařit. Toto je nedocenitelné a je to důvodem, proč jsme si společnost Meiko vybrali.”
*Teorie marginálního zisku: doktrína marginálních zisků je o malých přírůstkových vylepšeních v jakémkoli procesu, které přispívají k výraznému zlepšení, až když se všechna spojí.