Zum goldenen Engel
Hostince Zum goldenen Engel v Černém lese důvěřuje korbovým myčkám od MEIKO
Podle čeho pozná Michael Mannel, že má novou myčku na nádobí? „Když se podívám na soupis odpracovaných hodin kolegy z umývárny na nádobí, tak je zřejmé, že pracuje méně.“ Jmenuje se Mamazougou Nadijou. Narodil se v Togo a pracuje osm let v nejstarším hostinci v Glottertalu, Zum Goldenen Engel. To, že nyní již nemusí věnovat tolik času špinavému nádobí mu Michael Mannel přeje. Michael Mannel zastává názor: „Člověk musí žít a nechat žít“.
Že tento recept skutečně funguje, je patrné také tehdy, když se nabírají noví zaměstnanci - a úspěch je zaručený. Recept je přitom celkem jednoduchý: Chovat se k lidem přátelsky a v kuchyni udržovat dobrou náladu! Rodinou atmosféru na pracovišti zná z jeho práce v Auberge de l’Ill, kde pracoval jednu sezónu se svou ženou u proslulé rodiny Haeberlin, než roku 2006 oba převzali podnik Zum Goldenen Engel, který patřil rodině jeho ženy.
Při běžném provozu je v Goldene Engel místo pro 80 hostů, při oslavách lze kapacitu rozšířit až na 120 míst a za dobrého počasí je navíc na zahradě místo pro dalších 60 hostů. K tomu je nutné připočíst ještě hotelový provoz. Goldene Engel není oblíben pouze turistů, kteří přijeli do Černého lesa. Také místní si cenní tradičního lokálu a rádi zde slaví rodinné nebo pohřební oslavy.
Gastronomická kuchyně Michaela Mannela je tradiční s jasnými francouzskými a mediteránními vlivy. Šéf nemůže zapřít své předchozí pracovní zkušenosti z Freiburského Colombi a romantického hotelu Bad Hersfeld. Michael Mannel vede svůj podnik velice profesionálně a stejná profesionalita je patrná také u výbavy kuchyně.
Jako majitel korbové myčky M-iClean H od MEIKO má k dispozici nejnovější generaci korbových myček – a mimořádně ji chválí:
"Díky automatickému otvírání korbové myčky pracujeme nejen rychleji, ale náš výsledek mytí je navíc vynikající."
„Povrch nádobí již není tak hrubý a tupý, ale je měkkých na dotek a leskne se. Stejně tak naše myčka na sklenice nedávno pořízená M-iClean od společnosti MEIKO, která nám výrazně usnadňuje práci, protože již není nutné nic leštit“, s radostí prohlašuje Mannel.
Přestože je neposkvrněné nádobí jedním z nároků Mannela – kritéria, která nejsou vždy vidět na první pohled, jsou pro Mannela stejně důležitá: „Máme tu kogenerační jednotku a hledíme také na ekologické aspekty při nákupu potravin. To, že je M-iClean H vybavena funkcí, která při otevření korby zadržuje páru ve stroji, se mi skutečně líbí – už i proto, že je tím klima v kuchyni podstatně příjemnější.
Nízká spotřeba je důležitá stejně jako rozvody potrubí z ušlechtilé oceli, které zaručují dlouhou životnost.“ Ale Mannel by nebyl Mannel, kdyby pro něj jako zákazníka společnosti MEIKO nebyl důležitý ještě další faktor:
„Servis je skutečně špičkový. Pokud máme problém, okamžitě nám přijde někdo na pomoc!“