Haus Hainstein
Více času pro čerstvost: Martin Luther by v hotelu Haus Hainstein také neřekl „Ne“
„Jez, co je uvařeno. Pij, co je čisté. Říkej, co je pravda.“
Martina Luthera lze skutečně mít rád. Rok 2017 je opět JEHO rok! 500 let od reformace, která byla dobrým skutkem. Neexistuje mnoho událostí, které změní svět, jako to bylo kdysi umožněno novým překladem bible. Proto jsou v hotelu Haus Hainstein, ležícím přesně mezi Eisenachem a Wartburgem, kam byl reformátor kdysi vyhnán, výborně připraveni.
„Přesně jsem se díval, co se tehdy servírovalo jako příloha ke zvěřině nebo rybám. Brambory přece stále ještě nebyly známy“, směje se Uwe Beyer.
Šéf kuchyně restaurace hotelu Haus Hainstein dlouho pátral – narazil na obilné nákypy se zeleninou a samozřejmě na bob obecný z nedalekého Erfurtu. Žádný div, že se Luther tehdy dotazoval, zda to „šmakovalo“.
Zelenina je ještě dnes zcela nahoře na jídelníčku hotelu Haus Haunstein. To nejlepší na tom je: V kuchyni Uwe Beyer je vše připravováno kompletně čerstvé: „Zelí z konzervy je u nás zcela nepředstavitelné“. Čerstvost je něco, co je možné si dovolit a musí se chtít.
Pro Uwe Beyera a jeho tým je to nyní ještě snazší – díky nové mycí technice od firmy MEIKO.
„Naše pracovnice v oblasti mytí se raduje, že ji nyní můžeme využít i při přípravě zeleniny, salátů a ovoce“
Díky nové kapotové myčce M-iClean H stojí Hano Göldner přibližně o třetinu doby méně v umývárně. „Fantastické“, raduje se Uwe Beyer, který okamžitě rozpoznal potenciál přístroje M-iClean H pro jeho provoz, když mu byl nabídnut.
Naše kuchyně nevychladne po celý den, protože samozřejmě máme své hotelové hosty a vysloveně dobře prosperující byznys z konferencí“, sděluje pan Beyer. K tomu se přičítá velké množství výletních hostů a i samotní obyvatelé Eisenachu si cení Beyerovy čerstvé kuchyně a rádi navštíví snack bar Lutherstube. „S přibližně 140 cykly mytí za den je přístroj v hotelu Haus Hainstein silně vytížen“, doplňuje Rando Mallow, který pečuje o zákazníky firmy MEIKO v Drážďanech. Jak vysvětlil Uwe Beyer, bylo okamžitě jasné, že by se zkrátila doba mytí z 210 sekund na maximálním stupni s přístrojem M-iClean H na 60 sekund na středním stupni: Hotel Haus Hainstein si tuto šanci nenechá ujít! „Kromě toho si užíváme perfektní výsledek mytí“, raduje se Uwe Beyer, který by už bez nové myčky s automatickým zvedáním kapoty nechtěl být: „Skutečnost, že pracoviště v umývárně je nyní vybaveno mnohem ergonomičtěji, nám bude při roční kontrole profesním sdružením, které provádí posouzení ohrožení na pracovišti, přičtena k dobru.“ I skutečnost, že díky rekuperaci tepla dochází k nižšímu zatížení parami, hodnotí pan Beyer jako velkou výhodu.