Vydavatelství časopisu Spiegel
Úspornější a účinnější mytí nádobí v Hamburku
V září roku 2011 se vydavatelství skupiny Spiegel přestěhovalo do jedné z nejmodernějších mediálních budov v Evropě: do městské čtvrti v Hamburgu s názvem HafenCity přímo na řece Labi. Týmy zpravodajského časopisu DER SPIEGEL, SPIEGEL ONLINE, SPIEGEL TV a Manager-Magazin mají k dispozici více než 30 000 m² plochy.
Pravděpodobně "nejlépe umístěná" podniková restaurace v Německu se nachází v přízemí a dělá svému jménu opravdu čest. Počítá se s obsluhou zákazníků u stolů. Z přibližně 1 100 zaměstnanců si jídlo s výhledem na Labe vychutnává denně asi 750 strávníků. Na výběr mají 3 menu. Kromě toho se připravuje denně asi 200 jídel, která se vozí zaměstnancům týdeníku „Die Zeit“ mimo firmu.
Kromě nabídky občerstvení o víkendu, snídaní, obědů a večeří resp. nočního občerstvení jsou k dispozici na každém poschodí dvě kuchyně na přípravu kávy se samoobslužným provozem. Nádobí z 26 kuchyní na přípravu kávy a jednoho snackbaru se rovněž dostává do umývárny nádobí. Díky myčce na nádobí s přepravou košíků M-iQ a integrované technologii Osmose GiO-TECH, je časově náročné a neekonomické leštění nádobí, sklenic a příborů dávnou minulostí. Díky myčce na nádobí s přepravou košíků M-iQ bylo možné zavést ekonomický, účinný systém mytí nádobí a klima v místnosti se také výrazně zlepšilo díky systému AirConcept.
Alfred Freeman, vedoucí provozního stravování, nakladatelství časopisu Spiegel:
"I když se musí veškeré nádobí přepravit do umývárny nádobí, je tento systém daleko úspornější a účinnější než kterýkoliv předcházející. Klima v umývárně nádobí se také výrazně zlepšilo. V otázkách technické propracovanosti a také ve spotřebě energie, vody a chemických látek jsme se rozhodli pro Ferrari mezi myčkami nádobí."
"Investice se vyplatila - výsledky jsou skutečně perfektní."