Kontakt
    The clean solution
    Ikona Společné stravování

    Vodafone GmbH

    Použití horizontální a vertikální přepravní techniky na přepravu špinavého nádobí

    Vodafone Düsseldorf

    Jednou z největších a nejvýznamnějších společností v oblasti telekomunikací je Vodafone GmbH, kde pracuje více jak 11 000 zaměstnanců, a která dosahuje pouze v Německu obratu 9,6 miliard euro. V německé centrále v Düsseldorfu se více jak 5 000 zaměstnanců věnuje úkolům v oblasti mobilních, pevných sítí, internetu a širokopásmových přenosů, které této společnosti zajišťují přední postavení na trhu telekomunikačních firem. Společnost se v březnu tohoto roku přestěhovala do nového komplexu, kde byl uveden do života také nový koncept stravování.

    Během otevírací doby jedou v podnikové jídelně tři pásy na vracení špinavého nádobí na plné obrátky. Je zde vypracovaná přepravní technologie, která je založena na horizontálních a vertikálních přepravních cestách, které vedou přímo do umývárny nádobí.

    Během přepravy se nádobí pohybuje v různých úrovních budovy a přeprava špinavého nádobí je často realizována pod stropem restaurace v uzavřených tunelech. Různá propojení a výhybky navádějí na konci přepravní pásy na jedno centrální vedení, které vede přímo do umývárny nádobí.

    Přepravní pásy, jakož i jejich propojení v tunelu mají tu nejvyšší možnou provozní bezpečnost. Výběr společnosti MEIKO nebyl vůbec náhodný; podnik z Offenburgu má rozsáhlé zkušenosti s realizací vysoce komplexních přepravních zařízení s propracovanými technologiemi a řídicími zařízeními.

    Ale také instalované myčky na nádobí v sobě tyto prvky rovněž obsahují. Pět používaných pásových myček M-iQ zcela bez problémů zvládá umytí veškerého nádobí ze stravovacího zařízení a z přípravy pokrmů v kuchyni.

    Tato zařízení velice šetrně zacházejí s přírodními zdroji. Výrazně přispívají k ekonomickému provozu celé kuchyně a zajišťují rovněž perfektní výsledky mytí nádobí: což je předpoklad toho, aby se Branislav Cucic se svým 90členým týmem mohl během doby nejvyššího provozu věnovat své gastronomické hlavní činnosti.